kaffe

Kaffemaskine | BBI Guide 2018

Kaffemaskine | BBI Guide 2018

Kaffemaskinen er næsten uundværlig i hjemmet. De fleste af os har en derhjemme, men selv den bedste kaffemaskine har en levetid. Så skal du ud og investere i en ny, så er du kommet til det helt rigtige sted uanset om du er til filterkaffemaskiner, espressomaskiner eller stempelkander.  Vi har forsøgt at lave en kort, men forhåbentlig brugbar guide, så du nemt kan danne dig et overblik. Uanset om du ønsker at erstatte din gamle filterkaffemaskine, brygge kaffen en ad gangen med en enkeltbetjent brygger eller laver ægte kaffe som på kaffebar med en espressomaskine, så finder vi sammen frem til den rette brygger til dig. Lær mere om kaffemaskiner og om hvilke som passer bedst til din livsstil og din designstil. God læselyst.

At vælge en bryggemetode

Tænk over hvordan du kan lide din kaffe, de mængder kaffe du dagligt eller ugentligt laver og hvilken indsats du vil lægge i brygningen af din kaffe. Så har du formlen til den bedste kaffemaskine til dig. Du kan selv ønske at forkæle dig selv med mere end én slags, naturligvis.

Hvis du kan lide din kaffe kraftfuld og rig på smag og er du er villig til at bruge lidt ekstra tid på hver kop, kan en espressomaskine eller stempelkande være den perfekte løsning til dig. På den anden side, hvis du er mindre interesseret i den dybe, komplekse smag, og mere interesseret i en nem måde at lave større mængder kaffe på én gang, er det nok en filterkaffemaskine du skal lede efter. Moderne versioner af den traditionelle filtermaskine kan overraske dig med deres avancerede, tidsbesparende funktioner og deres eksklusive design. Hvis du virkelig er i tidsnød, kan du overveje en kapsel kaffemaskine, hvor du kun laver en kop brygget på kaffepuder; du kender det blandt andet fra Senseo. Du kan brygge en meget personlig kop kaffe – selv espresso – ganske hurtigt, og erstatte dit daglige stop på en kaffebar for kun en brøkdel af prisen.

Filterkaffemaskiner

En nem og bekvem metode til at lave kaffe i større mængder. Den pålidelige filtermaskine findes på bordene i de fleste danske husstande. De fleste modeller laver mindst 8-12 kopper pr. kande, så de er perfekte til middagsselskaber, husholdninger med mere end en kaffedrikker, eller for folk der har brug for mere end en kop for at vågne om morgenen. Det skal dog nævnes, at den kræsne kaffedrikker som er mere feinschmecker end stor kaffedrikker, vil nok synes dette er lidt tamt. Men køber du en i god kvalitet, så har du en trofast følgesvend i en filter kaffemaskine. Med så meget andet er det også her, at vælger du en særdeles billig kaffemaskine, tja, så får man tit og ofte hvad man betaler for og reservedele vil være svære at skaffe hjem.

Kaffekapselmaskiner

Det er den nyeste trend: Brygning af en kop kaffe ad gangen. Hvis du kan lide sort i dit liv, og du vil have din kaffe hurtig med meget lidt at rydde op, kan det være den perfekte maskine til dig. Faktisk køber mange mennesker en kapselkaffemaskine for at supplere deres filterkaffemaskine og bruge den, når de er i tidsnød. De kan brygge kaffe ved hjælp af både en dryp- eller espressometode, så du skal  sørge for at købe en maskine, der kan producere den kaffe du kan lide at drikke. Derudover bruger mange denne type maskine med færdigpakkede “puder”, som sælges i et fantastisk udvalg af kaffesorter og smag. Disse puder/kapsler gør det nemt at ændre din morgenrutine med en kop te, varm chokolade eller endda varm cider. Nogle puder fungerer kun med bestemte maskiner. I mange tilfælde kan maskinen læse podens stregkode og justere indstillingerne til den perfekte kop. Men du bør sikre dig, at du nemt kan finde puder til den type maskine du har kig på.

Espressomaskiner

Brygning af espresso kaffe kan tage lidt mere tid og kræfter ved kun at lave ét espresso skud eller kop, og du kan ende med at bruge lidt flere penge på en espressomaskine end en dryp-kaffemaskine, men den rige og smagfulde kaffe kan tilpasses helt til din smag. Espressomaskiner arbejder ved at tvinge en lille mængde vand gennem tæt pakket, finmalet kaffe for at lave et skud af espresso som du kan bruge som basis for mange andre kaffedrikke: caffe latte, cappuccino, mokka, Americano, macchiato og meget mere. Espressomaskiner har typisk også en steamer til at lave dampet mælk til lattes og skum til cappuccinoer.

Stempelkaffe

Få en rig og smagfuld kaffe uden at skulle bruge en espressomaskine. Helt manuelt, men meget let at bruge. Lært barn har mange navne, men mest benyttet er stempelkaffe, en fransk presse (eller kaffepresse) og stempelkandekaffe. Den presser groft formede kaffebønner i varmt vand i flere minutter, hvorefter et stempel isolerer det grove pulver fra den færdige kaffe. Fås i forskellige størrelser, en stempelkande kan lave 1-4 kopper ad gangen, men ikke så meget som de fleste filterkaffemaskiner eller percolatorer (se beskrivelsen nedenfor).

En stempelpresse er er nem at flytte på, hvilket gør det fantastisk til rejser – selv backpacking eller vandreture. Selv om de typisk er lavet af glas, kan du finde robustere, endda isolerede modeller. Du løber risikoen for malede kaffebønner i din kaffe, men mange kendere mener, at denne “tykke” og intense kaffe med sine olier og sedimenter, der ellers kunne blive fanget i et filter, er den mest smagfulde bryg. Kog vand til din franske pressemaskine eller til en kop te, med en kedel, der kan fås i både komfur og el-modeller. Hurtigt og økonomisk kan nogle te kedler faktisk varme op til en bestemt temperatur for at skabe den perfekte kop.

Perculatorer

Forløberen til dråber kaffemaskine, percolatorer, har eksisteret siden begyndelsen af det forrige århundrede. Fås i el- eller komfurmodeller, de laver ofte varmere kaffe, som, hvis de bliver efterladt, kan koge og smag bittert. Imidlertid eliminerer moderne elektriske percolatorer risikoen for at koge kaffe, skifte til en opvarmningsfunktion, når kaffen brygges. Den pålidelige percolator har måske ikke lavet et trendy comeback – endnu – men det er nemt at bruge, relativt billigt, kan lave store mængder kaffe på én gang og kan bare lave din perfekte kande kaffe.

Herunder kan se en række af de bedste og billigste kaffemaskiner, stempelkander, espressomaskiner og meget mere. Vi har samlet nogle af de bedste tilbud lige her.

 

 

 

 

Skriv et svar