Inspiration til din entré – 5 fantastiske idéer

Inspiration til din entré – 5 fantastiske idéer

Planlægning og dekorér din entré

En entré kan være en funktionel del af huset eller lejligheden til at lægge jakker, sko, varer og tage i mod gæster. Dette betyder dog ikke, at en entré ikke kan stå ud og være sit eget unikke rum – du kan opnå en masse med farvestrålende tapet, et stilet spejl og flot belysning.

Få det meste ud af minimal plads

I de fleste boliger er entréer sjældent sønderligt brede – og som resultat deraf, kan de ofte føles mørke og dystre hvis ikke de lyses op. Bor du i et hus vil hoveddøren spille en stor rolle her da glasset i døren eller ude ved panelerne lade lys passerer igennem og lyse op. Helt praktisk vil det betyde, at lader du døre som fører ud til en hoveddør stå åben, vil det automatisk lede lyset ind i entréen og lyse gangen op give det indrtryk, at gangen og entréen er større end den faktisk er.

Spejle er ligeledes et brugt trick til at få en entré til at føles større. De kommer i alverden forme of stilarter – så uanset om du er til et klassisk fransk design eller en mere moderne stil, så kan du nemt finde lige det spejl som passer dig.

Planlæg farvelægningen

I naturligt mørke rum kan du ikke gå galt med en neutral farvesammensætning, da de er gode til at lysne et rum uanset årstiden. Væggene kan desuden dekoreres med farvefulde malerier, fotografier eller unikke kunststykker. Brug entréen til at reflektere din personlighed – fordi på mange måder er det et sjovt sted at eksperimentere, da du som udgangspunkt ikke har uanede kvadratmeter til rådig (skulle det gå helt skævt, så tager ikke så lang tid at rette op det igen).

Meget farvestrålende tapeter eller vægmalinger kan se fantastiske ud i en entré, men vælg med forsigtighed og hus, at mørke farver vil få entréen til at fremstå mindre. Mere farvestrålende tapeter hvor der skre meget på en gang kan dominere entréen, hvis man ikke kan betragte det på lidt afstand. Af denne årsag vil et farvestrålende tapet se bedre ud op af en trappe end ned af en lang gang – perspektivet er alt hvis du vælger en mere farvestrålende dekoring.

Vælg den rette gulvbelægning

Dette rette gulv er en god måde at skabe dit eget look. Fliser er ideelt til at skabe et individuelt look. Skakternet i sort og hvid fanger især øjet. Fliser kan dog være ret kolde I udsendet, så hvis du foretrækker et mære blødt gulv, så er tæååer eller måtter naturligvis mere ovre i din genre. Beige tæpper er rigtig populære og vil luyse entréen op. Men hvis der er meget trafik ind og ud ad døre, så vil det hurtigt blive snavset og plettet. Løbere af uld eller syntet vil skåne tæppet mest muligt og kan kombineres så det giver en fed effekt i entréen.

Trægulve eller klikgulve med trælook er også blevet rigtig populære i entréer og det er let at se hvorfor, da de er nemme at holde og er slidstærke. En god gang olie og beskyttelse vil sikre dit trægulv  mod de værste ridser og holde det pænt i lang tid. Hertil kan også sagtens bruges måtter og afpassede tæpper til at give et andet udtryk.

Hvidmalede trægulve er perfekt hvis du vil holde din entrédejligt lyst, men ridser er dog uundgåelige, så lær hellere at holde af mærkerne af brug og nyd det fede finish det giver.

Tænk i praktiske opbevaringsmuligheder

Rod i en entré er sjældent kærkomment, så opbevaring og pladsmuligheder er ret så vigtigt. Tricket er at have en plads til alt, så du ikke ender med at have et bjerg af sko eller træningstøj til at flyde overalt. Brug knager til at hænge overtøjet væk fra gåarealet eller placer en klassisk stumtjerner i et af hjørnerne. Overvej hvor dine og gæsters sko skal være – der findes f.eks bænke med indbyggede skohylder og skuffer som næsten er uundværligt. En lille reol kommer du næsten ikke uden om – den er ideel til post, nøgler og alle de skønne ting man altid får hentet med hjem. Har du lidt ekstra kvadratmeter til rådig, så vil du sætte pris på et lille møbel hvor du kan sætte dig og tage sko på – især om morgenen vil dette lille ubetydelige møbel blive dit kæreste eje.

Belysning i entréen

Er der højt til loftet i din enté vil en lysekrone virkelig bidrage til lidt stil i din entré – især hvis du har spejle hængt op. Er der mere lavtloftet kunne lidt spotlys fordelt lidt strategisk give en fed effekt  især hvis du bor i en ældre lejlighed med smalle entréer.

Skriv et svar