Tv bord

Nyt tv bord? Vi guider dig til det bedste køb

Nyt tv bord? Vi guider dig til det bedste køb

Skal du og finde nyt tv bord? Herunder kan du finde en kort guide til køb af tv bord. 

Et tv bord er et bord eller et reolsæt hvis primære funktion er at kunne have dit TV stående oprejst. De fleste tv borde er skabt i lige præcis den rigtige højde til dit tv. Tv borde har også ofte plads til opbevaring så du kan have dine DVD´er, musik og andet stående der hører til dit tv. Derudover er et fjernsyn ofte et midtpunkt i en stue, så de kan også bruges til at indrette stuen med blomster, planter og vaser etc.

TV-borde kan komme i alle former og størrelser. Og du kan få dem til ethvert værelse, uanset om det er et tv-apparat til soveværelser eller din stue. Uanset om det er lige stort nok til at holde dit tv eller et stort underholdningssystem der fylder hele væggen. Ikke kun er størrelse en faktor når det kommer til tv borde, men det er også stil! Lad os være ærlige, i tider med dvd’er, blå stråler og tv er der intet vi nyder mere på en regnfuld og kedelig dag end at smide os foran vores tv. Så ikke så mærkeligt, at vi lægger stor vægt på tv-bordene vi vælger til vores stue og til sidst køber.

Et simpel tv bord giver dig plads til din fladskærm samt opbevaringsplads til din Blu-ray-afspiller og DVD-afspiller. Hvis du planlægger at etablere et ordentligt hjemmeunderholdningssystem, herunder en hjemmebiograf, bør du overveje en tv-skænk eller endda et underholdningscenter. Disse er meget større og giver meget mere plads til at få dit underholdningscenter oprettet – herunder din spillekonsol. Deres lagerplads leveres med indbyggede hylder og skuffer for at holde de gamle og nye filmklassikere opbevaret.

Brug tv-beslag eller et hjørne-tv-bord for at spare plads

En anden mulighed er et tv-skab eller stativ, hvor du kan gemme dit udstyr og ekstraudstyr, hvor du fastgør din tv-skærm direkte på væggen eller oven på stativet. Der er flere muligheder for de tv-konsoller, der bruges i denne opsætning til rådighed. På denne måde kan du også bruge toppen af ​​dit tv-stativ eller bord til at dekorere med fotorammer, vaser eller nogle fancy biograf- og tv-memorabilia.

Hvis du rent faktisk gerne vil bruge et af ​​hjørnerne i din stue, kan en tv-hjørnebord være den rigtige ting for dig. Det er ideelt, når du ikke har en stor tom væg til at fylde ud, og derfor er sådan en smart indretning en nødvendighed for dig.

Overvej layoutet af din stue eller soveværelse

Overvej også indretningten og møblerne i din stue eller soveværelse, før du foretager et køb. Er tv-bordet let tilgængelig fra din sofa, lænestol eller seng? Kan du komfortabelt se skærmen fra hvor du sidder?

Vær opmærksom på, at det er sundere at have noget belysning placeret på venstre og højre side af skærmen, men placer ikke tv-bordet direkte foran vinduerne, da solen vil blinde. På den anden side, hvis er vinduerne er direkte bag dig heller ikke et perfekt valg, da du vil se refleksioner på skærmen, der vil ødelægge oplevelsen.

Designvalg

Tænk på dit tv-bord som et bidragende møbel, der passer til og komplimenterer din personlige stil. Tv borde er tilgængelige i mange forskellige farver, stilarter og størrelser. Fra klassiske hvide og sorte til massive egetræsenheder og moderne versioner med glasoverflader, med eller uden tv ophæng – find et tv-stativ, der passer til dine behov, passer godt sammen med dine andre stuemøbler og afspejler din personlige smag.

KARE Design tv bord – lakeret valnøddetræ, 6695 kr. fra Boboonline.dk. Se det her.

Når du skal ud og investere i et nyt tv bord, så hav in mente, at tv´et bredde ofte kan være lidt forvirrende pga. de mål der bruges. Så husk at dit tv bord skal matche størrelsen på dit tv.

Her er en oversigt over de mest solgte tv sammenlignet med skærmstørrelse:

TV mærke og Model

Skærmstørrelse i “Tv-tommer”

Bredde i tommer

Samsung 60” LED TV

60

54.1

Sharp 60” LED TV

60

53.3

LG 55” LED TV

55

48.9

Samsung 75” LED TV

75

66

Vizio 50” LED TV

50

44.2

I ovenstående eksempel kan du se hvordan fjernsynsfabrikanter kan forvirre dig lidt med deres mål. Et fjernsyns skærmbredde vil normalt være mindre end fjernsynets egentlige størrelse pga. højtalere i siden, knapper og store kanter rundt om skærmen.

Skriv et svar