SKandinavisk indretning

Skandinavisk design – indret dit hjem med et klassisk skandinavisk look.

Skandinavisk design – indret dit hjem med et klassisk skandinavisk look.

Giv dit hjem et trendy skandinavisk look med lidt hjælp fra BBI.

Kernen i denne Retro Scandi-kollektion er tilbagelænet, enkelt appellerende design. Her på BBI har vi taget det til et andet niveau ved at tilføje en smule personlighed, der smukt forbedrer udseendet med møbler og tilbehør dekoreret med sjove og forunderlige geometriske mønstre.Spil med teksturer, såsom beton og metal, hjælper med at give dette udseende sin moderne kant.

Møblerne som vises i denne artikel er klassiske stile fra 1950´erne 1960´erne. Men de har fået en jazzy makeover ved hjælp af flotte farver som f.eks. blød gul polstring og lyserøde farver. Hvert møbel kan fungere som et selvstændigt “statement” og kan bruges til at opdatere din indretning nemt og hurtigt.

Klassiske møbler med kurvede former og borde kan bidrage til at skabe et rum fuld af farve og karakter. 

Start med disse punkter og brug dem som inspiration til at skabe en cool Scandi-vibe i dit eget hjem.

  1. Lænestol med et enkelt og klassisk design

 VB1 lænestol fra &tradition, Luxoliving.dk

Tilføjelse af en klassisk 50´er lænestol i en flot men enkel grå farve, er sikker på at lave et “statement” i ethvert rum. De slanke træben bevarer en retro-vibe, mens den lyse farve- og knapdetaljer hjælper med at give den en moderne opdatering.

2. En puf i lækkert stof med rene linjer

OYOY puf, Luxoliving.dk

En behagelig puf er et så alsidigt stykke møbel der giver ekstra siddepladse plus den kan være en behagelig fodstøtte. Det stilrene design på denne puf gør det til en god måde at give rummet en et nyt pust uden den store forvandling.

3. Smart tv-bord som bevarer stilen

KARE Design tv-bord, Boboonline.dk

Vi elsker alsidig stil! En lav møbelenhed som denne kan være nyttig i ethvert rum, ikke kun stuer. Når det er sagt, gør det det til den perfekte medieenhed, for hvilken der for nylig er sket en stor genopblussen – det ser ud til at dagene for vægmonterede skærme er ved at være talte. Når en tv-enhed kan være så smuk, hvorfor så ødelægge væggene med kluntede vægbeslag? just saying…

4. Moderne spejl i metalramme

KARE Design, Boboonline.dk

Spejle kan bidrage til at forbedre enhver indretning, især de trendy metalliske som dette hexagonformede design. Dette simple spejl er perfekt til at hænge rundt i ethvert rum. Den faste hængende struktur giver en moderne kant til et mere klassisk hængende spejl.

5. Sækkestol i enkelt design

SACKit lænestol, Trendyliving.dk

Ser det ikke ud som det perfekte sted for lazy søndage? Eller hvilken som helst dag? Denne komfortable lounger ser så indbydende ud, at det eneste vi vil bekymre os om er aldrig at skulle sidde andre steder nogensinde igen.

Ideel til familierum eller en teenagers soveværelse – det superlette design betyder, at det er let at transportere rundt i huset – hvilket gør afslapningsmulighederne uendelige.

6. Hyggelige og varme plaids til det enkle scandi-look

Grønt plaid fra Muuto, Luxoliving.dk

Hvad er bedre end at vikle et varmt og blødt plaid om sig? Det er jo nærmest som et kram på en kold vinterdag. Samtidig give det også stil til dit hjem. Der er næsten uendelige muligheder for brug af et plaid – både til at varme sig med, men også til dekorative formål. 

7. Puder med geometriske figurer

Ferm Living pude, Luxoliving.dk

Denne geometriske pude er en fantastisk måde at tilføje både mønster og farve uden at overdrive. Skønheden i puder er, at de let kan byttes ind og ud, som dine smag ændrer sig. Du kunne vælge gråt til stuen og gul til soveværelset, så skift simpelthen efter et par uger for at holde tingene friske.

Hvad er skandinavisk design så egentlig for en størrelse?

Kivik. Hemnes. Ektorp. Selvom du ikke er sikker på, hvad disse morsomme ord betyder, er de sikkert kendt for dig. Det skyldes, at de er navne på sofaer og bogreoler fra IKEA. Men vidste du, at det svenske firma navngiver sine produkter efter byer i Nordeuropa som en nøgle til den nordiske arv? Og at det blå og gule logo blev inspireret af det svenske flag?

Det er nemt at glemme, hvor meget skandinavisk design har påvirket vores møbelmarked. Takket være moderne massesalgere, herunder Ikea, er rene linjer og stærkt simple silhuetter så populære, at de er blevet almindelige. Men hvad er skandinavisk design, og hvorfor blev det en af ​​de go-to design stilarter i den udviklede verden? Og gør vi det rigtigt?

Lad os starte med det grundlæggende. Stilen opstod i 1950’erne som en del af en moderne bevægelse i nordisk design (dvs. Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge), der prioriterede funktion og overkommelighed over dyrebarhed og luksus. Markeret med blegne farver, naturlige materialer og magert, lækkert møbler, var æstetikken stort set et svar på regionens korte dage og lange vintre, hvilket krævede lyse, praktiske interiører.

Disse dage er det en favorit blandt minimalister, der udnytter sin indflydelse på moderne bevægelse i midten af ​​århundredet og roser sin mangel på travlhed. Som sådan virker æstetiket særdeles trendy omkring det nye år, når beslutninger til declutter er øverste i sindet.

Mens der er en stor overlapning mellem det skandinaviske og midten af ​​århundredes moderne design, kan de største forskelle findes i lys- og farvepaletten. Moderne interiører fra midten af ​​århundrede har tendens til at udforske mørkere nuancer og arbejder fint i svagt lys, mens skandinaviske interiører sigter mod at maksimere lysstyrken i et rum.

“Det er lige så meget en livsstil som det ser ud”, siger indretningsarkitekt Rachel Dougan, der ejer ViVi Interiors i Washington, USA. “Det er disciplineret. Svenske bænke har for eksempel længere ben. Og jeg tænker på mig selv, hvor nemt ville det være at gemme ting under der? Men svensk design har ingen plads til rod, fordi rod ødelægger linjerne. Det kræver at være alene, så luft og lys kan cirkulere gennem det. Det er ambitiøst. “

Vær dog ikke skræmt. Stilen behøver ikke at blive tilpasset fuldt ud – det fungerer godt med industrielle og bondegårdstykker – og for det meste er møblerne ikke så delikate som det ser ud. Loi Thai, der ejer en svensk antikvitetsbutik, siger, at de fleste skandinaviske møbler er ret robuste og vil stå tidstesten.

Appetitten til moderne, minimalistisk design kan mærkes selv på mere traditionelle steder, siger thailandske thailand, hvor folk skynker sig væk fra store, tunge sæt møbler. “Sagen om svenske møbler er, at den har mange klassiske elementer, der er så meget historie der,” siger han, “men det gør det nemt for et moderne interiør, fordi det er meget redigeret.”

Magasiner og designbloggere har en tendens til at gøre det skandinaviske design udseende umuligt rent og dyrt. Billeder viser hvidkalkede vægge, naturlige trægulve, dramatiske hængekroner og værelser oversvømmet med lys. Disse fortolkninger er ikke altid realistiske, så hvis du søger at arbejde æstetiksk i dit eget hjem, skal du bare huske på, at det er højt på funktion, lavt på udstyr.

 

Denne artikel indeholder sponsorede links.

Skriv et svar