Sofa

Vælg den rigtige sofa | BBI Sofa guide

Vælg den rigtige sofa | BBI Sofa guide

17 år i gennemsnit bruger vi på sofaen livet igennem. Så det taget i betragtning, er en god kvalitetssofa bestemt værd at bruge penge på. Det er bestemt ikke et køb du bør gøre halvhjertet eller i en fart på grund af et tilbud på en billig sofa. Størrelse, funktionalitet, holdbarhed, stil og komfort er alle ting, som du bør være opmærksom på inden du investerer i en ny sofa, ellers risikerer du at spilde tid og penge når du ender med et produkt der bare ikke passer dig. For at du ikke havner der  har vi talt med to britiske eksperter og samlet nogle tips til at hjælpe dig med at vælge den perfekte sofa. 

Størrelse

Store, sprudlende, luksuriøse sofaer er alle gode i teorien, men har du realistisk plads til en? Hvis du køber en sofa, der er for stor til rummet, vil det ende med at se trangt og meget mindre ud end det egentlig er. Hvis det nu skorter på boligareal, kan du overveje en med lave armlæn (eller slet ingen), da det får rummet til at se større ud end det er. Ligeledes, selvom du tilfældigvis er velsignet med en relativt stor stue, skal du stadig bestemme, hvor meget plads du vil have domineret af en sofa. Glem ikke de andre møbler som du sandsynligvis vil have i rummet såsom kaffeborde, tv-stande, skabe og endda andre stole, da de alle skal passe ind. Køber du en stor vil du måske finde ud af, at du ikke har plads til meget andet. Tænk på, hvad du planlægger at gøre på din sofa, og vær ærlig. Hvis du ved, at du sandsynligvis vil bruge meget tid på at bruge det som en seng, mens du bladrer gennem Netflix-biblioteket, skal du vælge en sofa der er lang nok til at du kan ligge komfortabelt uden at gå på kompromis med, hvordan den passer ind i rummet.

Funktionalitet

Glem ikke, at du bruger din sofa hver dag, så tænk på dit daglige brug inden du køber. Grundlæggeren af ​​det franske interiørfirma, Georgia Metcalfe, siger, at funktionalitet er i fokus når hun leder efter nye møbler: “Fordi jeg har to små børn, tænker jeg altid på praktiske forhold når det gælder møbler til hjemmet. Jeg har fundet ud af, at læder er en super praktisk mulighed, fordi det er så nemt at holde rent, og du kan nemt se, hvor alt snavset er.” Hvis du har kæledyr bør du undgå visse stoffer som uld, satin, fløjl og endda visse typer læder, medmindre du ikke har noget imod at din graver sine klør ind i den. Vær opmærksom på, hvor mange personer du forventer der skal kunne sidde på din sofa regelmæssigt. Hvis du køber til et hjem med en stor familie, eller hvis du er en som der nyder at have gæster på besøg ofte, skal du kigge i retning af større 3 personers sofaer eller et med et bænkdesign. Disse er meget mere komfortable end at forsøge at klemme alle ned i 2 personers sofa.

Holdbarhed

17 år er lang tid, og i betragtning af det beløb du sandsynligvis vil bruge, bør du sørge for at du ikke fortryder dit køb 2 år efter. Det næste skridt i at vælge din perfekte sofa er at finde en der vil holde i mange år. Charlie Marshall, grundlægger af sofaforhandleren tilbud på sofa Loaf, siger, at du altid bør overveje fremtiden, når du handler: “Sofaer kan være en stor investering, så det er vigtigt at vælge gode sofaer der er bygget til at holde og som også fyldt med karakter. En sofa der skal skal holde i mange år skal have en solid bøgeramme der holdes sammen med skruer og dyvler – ikke limede og hæftede spånplader der nemt brækker. Det vigtigste bør være at spørge dig selv – vil jeg stadig lide det om fem år? Er det godt lavet? Og er min nye sofa virkelig behagelig?”

Georgia Metcalfe anbefaler at inspicere rammestrukturen når du leder efter en sofa der skal holde. “Sørg for at den er lavet af hårdt træ (eg, teak, kirsebær, birk, mahogni) og ikke fyr eller gran. “Glem ikke stoffet. Hvis du vælger stof i stedet for læder, så spørg efter antallet af gnipdtests, som skal være over 40.000. Det vil sikre, at stoffet ikke slides for hurtigt.”

Stil og komfort

Når alt kommer til alt, så er det vigtigste med din sofa at den ser godt ud og føles godt. Husk at du skal se på og sidde i den langt tid frem, så sørg for at du virkelig elsker den. Georgia Metcalfe siger: “Jeg vælger altid en sofa der afspejler min personlige stil, og den måde jeg vil bruge den på, jeg elsker at drikke te og vin med venner, men jeg kan også hygge og strække mig om aftenen, så den skal være smuk, men også have hygge-faktoren. Fløjl er rigtigt lækkert når det kommer til komfort – det er blødt og varmt mod huden hele året rundt.”

Skriv et svar